Planta banilor. In feng shui-ul traditional, exista plante care sporesc energia abundentei si de aceea poarta numele de planta banilor. Ea se asaza, de regula, in centrul bunastarii dintr-o casa, dar poate fi benefic si in alte zone ale casei.
Cum alegi planta banilor
Poti alege orice planta sanatoasa, vibranta ca planta a banilor, pentru ca energia aduce prosperitatea, nu denumirea. Fii sincer cu tine insuti si alegea planta care ti se potriveste cu adevarat, in functie de abilitatile tale de a o ingriji cum se cuvine. Daca ai tendinta de a “omori” plantele, atunci poate este mai bine sa te orientezi spre o planta banilor artificiala.
Plantele suculente sau plantele tropicale pot fi o buna alegere intrucat n-au nevoie de o ingrijire speciala. Au nevoie de lumina din belsug si trebuie udate imediat ce pamantul s-a uscat. Daca zona bunastarii din casa ta nu este foarte bine luminata, alege varianta artificiala sau o planta care sa nu solicite foarte multa lumina.
Cele mai des intalnite variante de planta banilor
Crassula ovata (Arborele de jad)
Crassula ovata este cea mai renumita dintre plantele suculente, utilizata ca planta de interior. Crassula este denumita si „copacul cu bani” sau „planta banilor”. Crassula se considera a fi planta responsabila cu bunastarea familiei si cu mentinerea unei energii pozitive potrivit Feng Shui. Usor de intretinut si cu o longevitate uimitoare, Crassula ovata este foarte decorativa prin frunzele sale carnoase. Denumirea de “Arbore de jad” vine de la culoarea frunzelor plantei Crassula, care la maturitate sunt de o culoare verde asemanaoare cu a jadului. In anumite tari, Crassula se ofera ca dar de nunta, reprezentand bunastarea materiala, iar datorita longevitatii sale reprezinta si acumularea unei bogate experiente de viata, fiind planta care ingrijita corespunzator, va poate insoti pana la batranete.
Citeste si: Feng shui: Plante de apartament care atrag energii pozitive si energii negative
Pachira aquatic (Castan Malabar)
Pachira aquatica este un copac vesnic verde, originar din America Centrala si nordul Americii de
Sud. In natura ajunge la inaltimi de pana la 20 metri. Crescut in ghivece nu atinge inaltimi impresionante, ramanand un copacel. O planta foarte apreciata in feng-shui, avand, dupa cum ii spune si numele, o contributie in bunastarea familiei.
Unde sa amplasezi planta banilor
Planta banilor trebuie asezata in zona banilor din casa ta sau din birou, in zona sanatatii, si in zona faimei. Nu pozitiona planta banilor in baie sau in zona dragostei.
Zona bogatiei si abundentei dintr-o camera este in partea stanga cum intri pe usa.
Asezati planta la expunere indirecta a luminii sau la o fereastra cu orientare nordica si rotiti planta saptamanal astfel incat sa creasca dreapta si nu inclinata spre lumina.
Te mai poate interesa: Plante suculente – Greseli pe care le fac incepatorii
Ca sa atrageti banii in casa, inainte de a sadi planta, puneti in ghiveci 6 monede, inchipuindu-va o persoana de succes, sanatoasa si bogata. Atunci cand udati Copacul banului, aduceti-va aminte de aceasta imagine, cat mai clar. Acest exercitiu va va programa spre succes.
Culoarea ideala a ghiveciului este rosu sau bordo, de asemenea s-ar potrivi maro, negru, auriu sau argintiu.
Sursa: thespruce.com
Comentarii
Trimiteți un comentariu